Jeg har en kæmpe stor passion for have og havearbejde, og jeg har en stor drøm om at lære så mange som muligt at komme til at dyrke deres egne grøntsager.

Det første sted mange starter er i højbede. Fordi det er ret nemt og lige til at komme i gang og fordi det er en overskuelig størrelse. Det er meget nemmere at dyrke på et lille og afgrænset område ene at skulle opbygge en hel køkkenhave.

Dyrkning af køkkenhave – både i traditionel forstand og i højbede – har brag mig så meget fornøjelse igennem tiden, og det håber jeg vil smitte af på dig.

 

Sådan kommer min passion ud i verden

Men et er at have en passion, noget andet er at få den frem foran et publikum. Det er hyggeligt min mor er interesseret, men jeg ville også gerne hjælpe andre end hende.

Derfor kastede jeg mig ud i at lave en hjemmeside. Men min kloge ven gjorde mig opmærksom på, at det ikke er nok bare at have en hjemmeside, den bliver også nødt til at være SEO venlig.

A hva for en fisk?

SEO venlig hjemmeside? Ja det betyder jo bare – lidt forenklet sagt, at den skal være optimeret sådan at google kan lide den. Det er måden at blive synlig i google på, og det er man jo så nødt til at lære sig.

Så jeg gik i gang med at lave min side SEO venlig – blandt andet ved hjælp af denne guide.

 

Next step: et SEO kursus

Jeg fik rigtigt meget blod på tanden da jeg først forstod principperne omkring det med SEO. For hvor er det dog bare smart at folk bare kommer helt af sig selv . Men det sker altså bare ikke helt af sig selv, jeg var nødt til at få lidt SEO undervisning. Jeg har prøvet i en anden forbindelse, og jeg har læst en del på nettet, men det er ikke nødvendigvis lige til med det teknik.

Så jeg har simpelthen investeret i et SEO kursus hos en ekspert, der nemt kan vise mig, hvordan man gør. Det er en kæmpe befrielse at have en til at vise mig, hvordan jeg gør frem for at skulle lære det hele selv. Og det har bare gjort at jeg nu har en præcis strategi for, hvordan jeg får mit budskab om dyrkning i højbede ud foran folk. Her kan du se det SEO kursus jeg har taget.

 

Hvor mange mennesker vil jeg nå?

Tja, det vil tiden vise. Så mange som muligt. Nu må vi se hvor langt de tekniske evner rækker, men min lyst til at fortælle om dyrkning af have i alle former er kæmpe stor. Jeg har også en stor passion for mikrogrønt, som er små planter du kan dyrke – lidt som karse – i vindueskarmen. Det kan du gøre både sommer og vinter, og det vil jeg måske også fortælle lidt om. Indtil da kan du læse en fin artikel om mikrogrønt her.

 

Jeg blogger nok især udenfor sæsonen

Bloggen her er især noget jeg har planer om at gøre udenfor sæsonen, hvor man jo ikke rigtigt kan komme i haven. Om vinteren er der god tid til at planlægge en ny sæson, og samtid til at skrive gode artikler om have og dyrkning, som kan komme dig til gode. Men hvis jeg er lidt stille om sommeren, så ved du, det er fordi jeg går rundt og graver huller i haven.

Jeg håber rigtigt meget jeg kan inspirere dig til at dyrke mere af dit eget grønt, og du er altid velkommen til at skrive en kommentar herinde, hvis der er noget der interesserer dig specielt meget.